Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Beeld Valuas & Guntrud 2.0 gebroken wit

Beeld Valuas & Guntrud 2.0 gebroken wit

€129,00
op voorraad
Prachtig beeld van 'Valuas & Guntrud' 2.0 gemaakt door Hay Mansvelders. Valuas & Guntrud zijn, naar lokale mythe, de stichters van Venlo. Dit genummerde en gesigneerde beeld is één van 250 exemplaren in gebroken wit en uitgegeven door Studio Mansvelders.
Beschrijving

DIT 'VALUAS & GUNTRUD 2.0' BEELD KUN JE NU AL BESTELLEN EN IS LEVERBAAR VANAF 17 NOVEMBER, OP VOLGORDE VAN ORDERBINNENKOMST.

In 2000 maakte Hay Mansvelders een bronzen sculptuur van Valuas & Guntrud, naar lokale mythe, de stichters van de stad Venlo. Het werd door hotel-restaurant Valuas geschonken aan de stad en kreeg een plaats bij het Limburgs Museum. Als deel van het project maakte Hay een kleine versie van het beeld, dat in een beperkte oplage in brons werd uitgebracht en erg snel was uitverkocht. Met geen exemplaren meer beschikbaar, bleven bij de familie door de jaren heen, verzoeken voor het beeldje binnenkomen. 

Hay vond het jammer dat ‘Fluas’ niet meer beschikbaar was voor Venlonaren maar wilde geen nieuwe versie maken of het moest een overduidelijk andere sculptuur zijn. Toen Venlo werd samengevoegd met andere gemeentes maakte hij ‘Valuas & Guntrud 2.0’, een andere sculptuur dan de eerste - met onder meer de toevoeging van bloemen, voor elke deelgemeente van ‘groot Venlo’ een bloem die bloeit - maar overduidelijk van dezelfde hand.

Elk beeld is genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en in deze versie in drie kleuren uitgegeven in een oplage van 250 per kleur. De sokkel is handgemaakt van gerecycled oud eikenhout, afkomstig van oude Venlose gebouwen en locaties. 

Formaat inclusief sokkel: 24x12x6 cm.

Het beeld wordt verpakt in een geschenkverpakking (25x15x10 cm), bijgevoegd is een flyer over het werk, de kunstenaar en Studio Mansvelders.