Heerlijck Thuis ❤️ Rice

  • Geplaatst op
  • Door Christine
  • 1
Heerlijck Thuis ❤️ Rice

Deze week zetten we een van onze langstlopende merken in de etalage. Rice is een Deens woonmerk dat vooral bekend staat om haar kleurrijke collecties; melamine servies in uni kleuren of bonte prints, maar ook om een uitgebreid assortiment van andere vrolijke producten. Van kussens en vazen tot afwasborstels en opbergdozen, Rice heeft voor iedereen wel wat! Christine vertelt er graag meer over…

Heerlijck Thuis ❤️ Rice   

In 2011 ben ik begonnen met het verkopen van aardewerk serviesgoed van Rice en ik weet nog dat de Nederlandse agente toen op de beurs tegen mij zei: ‘Wil je geen melamine?’ Dat had niet mijn eerste interesse, maar de afgelopen tien jaar is de keuze en kwaliteit in hard plastic enorm gegroeid. Ik ben erg blij dat ik daar toen in ben meegegaan. Rice is een uitzonderlijk familiebedrijf en wij als dealers horen bij de Rice familie. Het is zo fijn om een goede band te hebben met je leveranciers, dan kun je echt prettig samenwerken! En ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een van de grotere dealers in Nederland ben die het merk zowel in de winkel als online aanbiedt.

Rice verkopen we nu ruim 9 jaar bij Heerlijck Thuis. Net als de Heerlijck Thuis is het merk Rice ook gegroeid en veranderd. Rice is nog steeds hip en kleurrijk, maar ook volwassener geworden.

Je merkt ook dat de beleving van melamine in het algemeen is veranderd. Vroeger werd het gezien als servies voor kinderen, picknicks of op de camping. Tegenwoordig is het een heel gewild product en zie je het dagelijks gebruikt worden in veel huishoudens. Niet alleen bekers, kommen, borden en bestek zijn verkrijgbaar in melamine, maar ook bijvoorbeeld kannen, slakommen en opbergdozen. Rice heeft overigens ook andere collecties. Zo zijn er praktische accessoires voor in de keuken, home deco (kussens en vloerkleden) en de raffia speel- en opberg manden waar Rice ook om bekend staat. Van raffia worden ook tassen en placemats gemaakt.

Wat ik persoonlijk zo goed vind aan Rice is dat het een maatschappelijk sterk bewust merk is. Ze willen graag hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Daar waar ze produceren proberen ze de geldstroom ook altijd terug te laten komen bij de mensen. De raffiaproducten komen bijvoorbeeld uit Madagaskar en daar leeft een heel dorp met 300 à 400 inwoners van de productie van Rice. Daarnaast maken ze heel bewust stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben we nu bijvoorbeeld rietjes in de winkel die er uit zien als plastic, maar worden gemaakt van 100% maïszetmeel, wat biologisch afbreekbaar is. Ook werken ze er hard aan steeds minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. Ik vind het zelf fijn dat ik op deze manier dat maatschappelijk bewustzijn mee uit kan dragen in de winkel.

De nieuwe high-winter collectie is inmiddels binnen: de kerstcollectie en ook een nieuwe kleurenlijn voor het melamine sushi servies. Er zitten trays bij, kleine dipschaaltjes voor sojasaus, lepeltjes en beginner chopsticks.

Kom deze week zelf onze uitgebreide collectie van Rice producten bekijken in de winkel of hier in de webshop. We hopen je snel te zien!

Reacties

  1. Arda - Rice Arda - Rice

    Mooi verhaal, Christine! We zijn als merk ook superblij dat we onderdeel mogen uitmaken van jouw prachtige winkel. Op naar de volgende 10 jaar ;-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.